Oranje cirkelvormige logo van Inner Gate

Blog post

Hoe werkt voeding?

Wat wordt er voeding gezegd?

“70% is voeding” Dit is een quote die je misschien al eens eerder hebt gehoord. Maar waar komt dit vandaan en klopt dit wel? Met de term wordt bedoeld dat voeding een belangrijke factor is op de sportprestaties. Voeding kan zelfs meer invloed hebben dan beweging op de gezondheid. Of het ook echt 70% is, is moeilijk te zeggen. Dit is afhankelijk van je doel en kan daarom variëren.

Hoe kan ik afvallen?

Voeding is in de basis vrij eenvoudig. Iedereen heeft een caloriebehoefte en deze bestaat uit koolhydraten, eiwitten en vet. Dit zijn de macronutriënten die ons lichaam voorzien van energie in de vorm van calorieën. Om af te vallen zou je meer calorieën moeten verbranden dan binnenkrijgen en dit kan door minder te eten of meer te bewegen. Bij het opbouwen van spiermassa spelen andere factoren een rol. Na een zware training is van belang om voldoende eiwitten binnen te krijgen om spierherstel te bevorderen, maar heeft het consumeren van voldoende eiwitten geen zin als de nodige arbeid niet is verricht.

Wat is verantwoord eten?

De schijf van 5 van het Voedingscentrum heeft als doel om mensen met overgewicht te helpen afvallen en op gezond gewicht te behouden. Er is geen exacte richtlijn voor verantwoord eten omdat dit per individu kan verschillen. De schijf van 5 geeft een indicatie van aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan voedingstoffen die het lichaam nodig heeft en biedt handvatten om inzicht, wat verantwoord eten is. Ook biedt het Voedingscentrum de mogelijkheid om een berekening te maken op basis van jouw caloriebehoefte en wat voor producten geschikt zijn voor je eigen doel.

Mocht je specifiekere vragen hebben over voeding of persoonlijke advies willen? Stuur een bericht via het contactformulier. Dus kent je of bent jij zelf iemand die wat aan deze post heeft, DEEL 📲

•  #voeding #afvallen #nederland #groningen #gezond #leefstijl

De visie van Inner Gate is dat iedereen zijn leven dagelijks kan verbeteren

Contact

Voel je vrij een afspraak te maken

Persoonlijke gegevens

Adres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.