Back to work
Na een zomer met veel mooi weer is het weer tijd om aan het werk te gaan. Dit decennium staat de zorgtransitie hoog op de Nederlandse agenda. De stijgende zorgkosten worden merkbaar en steeds meer mensen werken aan hun gezondheid. Binnen organisaties wordt er meer aandacht besteed aan de gezondheid van het personeel, omdat een gezonde leefstijl invloed heeft op de werkprestaties. Volgens verschillende studies waaronder de studie van Koenders & Van Deursen Hangt een ongezonde leefstijl samen met ziekteverzuim en productiviteitsverlies.
Ziekteverzuim
De helft van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht, er wordt te weinig groenten, fruit en vis gegeten en de zorg staat onder druk. Dit is slecht voor de fysieke en mentale gezondheid en hierdoor vergroot de kans op ziekteverzuim. Bij een hoog percentage ziekteverzuim leiden de werkprestaties eronder en heeft die invloed op het bedrijf.
Productiviteit
Gezondheid heeft ook invloed op de productiviteit van een persoon. Door verantwoord te eten kun je de productiviteit vergroten. Avocado’s, noten of water zijn voorbeelden van positieve energiebronnen. Ongezonde voeding kan zorgen voor een energie dip of andere lichamelijke complicaties. Door gezonder te eten kan je dus productiever worden en jouw werkprestaties verbeteren.
Groepsdynamica
Dat samen sporten voor een teamgevoel creëert is wel bekend. Maar voeding kan ook invloed hebben op de binding binnen een groep. Voeding is in de geschiedenis altijd al een middel geweest om mensen met elkaar te verbinden. Door meer over voeding te praten kunnen we elkaars perspectief op dit gebied verbreden.
Maar hoe kun je zelf gemakkelijk werken aan je gezondheid?
- Beweeg voldoende
- Eet verantwoord
- Bespreek je knelpunten met anderen binnen de groep
Wil je meer weten over hoe je de relatie tussen werk en leefstijl? Stuur een bericht! Dus ken je of ben je zelf iemand die wat aan deze post heeft, DEEL
2 reacties