Oranje cirkelvormige logo van Inner Gate

Blog post

Leefstijl preventie

Volksgezondheid en zorg omschrijft het doel van leefstijl preventie als volgt: ervoor zorgen dat mensen gezond blijven door hun gezondheid te bevorderen en te beschermen. Ook heeft preventie tot doel ziekten en complicaties van ziekten te voorkomen of in een vroeg stadium op te sporen.

Waarom zijn steeds meer mensen bezig met hun gezondheid?

Volgens Rijksuniversiteit Groningen staat dit decennium in het teken van preventie en leefstijl. Er is steeds meer aandacht voor het voorkomen van ziekten. Een de voornaamste reden is de stijgende zorgkosten. “Het CBS rekende voor dat we in 2018 de € 100 miljard aan zorguitgaven aantikten in Nederland. Bij ongewijzigd beleid loopt dit in 2040 op tot € 174 miljard, toont het trendscenario van het RIVM. Waar in 2015 een persoon jaarlijks gemiddeld € 5.100 aan zorg kwijt was, wordt dat in 2040 zo’n € 9.600”. Deze kosten voelen wij allemaal ook in de portemonnee. Ook zeg de RUG dat een onder de bevolking een forse toename is aan chronisch zieken. De impact daarvan op onze leerkracht is groot. Een uitdaging voor de komende 10 jaar is dan ook om te bewegen van zorg naar gezondheid en van genezen naar voorkomen”.

Wat kunt jij zelf doen?

  1. Voldoende bewegen
  2. Verantwoord eten
  3. Vraag tijdig om hulp
Door voldoende te bewegen kunnen verschillende ziekten voorkomen worden. Wil je weten wat voldoende beweging inhoudt? Stel gerust je vraag via het contactformulier. Verantwoord eten is ook heel belangrijk. Hier zijn geen exacte richtlijnen voor, omdat dit per individu kan verschillen. De schijf van 5 van het Voedingscentrum kan als handvat gebruikt worden, waardoor je een beter inzicht krijgt wat gezond eten inhoudt. Ook biedt het voedingscentrum de mogelijkheid om voor jezelf te berekenen wat jouw caloriebehoefte zou zijn en wat voor producten geschikt zijn. Als je specifiekere vragen hebt die betrekking heeft op leefstijl preventie of zou je graag willen werken aan uw leefstijl? Neem dan contact op via het contactformulier, dus kent je of ben je zelf iemand die wat aan deze post heeft, DEEL 📲 •  #preventie #samen #mentaal #nederland #groningen #gezond #leefstijl #toekomst

De visie van Inner Gate is dat iedereen zijn leven dagelijks kan verbeteren

Contact

Voel je vrij een afspraak te maken

Persoonlijke gegevens

Adres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.