Oranje cirkelvormige logo van Inner Gate

Blog post

Gezonde leefstijl invloed op je werkprestaties?

Back to work

Naar een zomer met mooi weer is het weer tijd om aan het werk te gaan. Dit decennium staat de zorgtransitie hoog op de agenda in Nederland. Meer mensen worden bewust van de stijgende zorgkosten en werken aan hun gezondheid. Dit wordt voornamelijk gedaan door te sporten. 

Binnen organisaties wordt er ook meer aandacht besteed aan de gezondheid. Gezond personeel brengt voordelen met zich mee, maar voldoende bewegen is niet de enige manier om personeel gezonder te krijgen. Volgens verschillende studies waaronder de studie van Koenders & Van Deursen Hangt een ongezonde leefstijl samen met ziekteverzuim en productiviteitsverlies.

Ziekteverzuim

De helft van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht en er wordt te weinig groenten, fruit en vis gegeten. Dit is slecht voor de gezondheid en vergroot de kans op ziekteverzuim.

Productiviteit

De gezondheid heeft ook invloed op de productiviteit van een persoon. Avocado’s, noten of water zijn voorbeelden van positieve energiebronnen. Ongezonde voeding zorgt voor een energiedip of voor lichamelijke complicaties. Door gezonder te eten kan je productiever worden.

Groepsdynamica

Dat samen sporten een teamgevoel creëert is wel bekend. Maar voeding kan ook invloed hebben op de binding binnen een groep. Voeding is in de geschiedenis altijd al een middel geweest om mensen met elkaar te verbinden. Door meer over voeding te praten kunnen we elkaars perspectief op dit gebied verbreden.

Maar hoe kun je zelf gemakkelijk werken aan je gezondheid?

Wil je meer weten over hoe je de relatie tussen werk en leefstijl? Stuur een bericht! Dus ken je of ben je zelf iemand die wat aan deze post heeft, DEEL 📲 

•   #nederland #groningen #gezond #leefstijl #werk 

De visie van Inner Gate is dat iedereen zijn leven dagelijks kan verbeteren

Contact

Voel je vrij een afspraak te maken

Persoonlijke gegevens

Adres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.