Oranje cirkelvormige logo van Inner Gate

Blog post

Liefde voor anderen maar vergeet niet jezelf

Terwijl de liefde in de lucht hangt rondom Valentijnsdag, laten we niet vergeten dat de belangrijkste relatie, de relatie met onszelf is. In het leven is het normaal dat mensen komen en gaan, maar met jezelf moet je het hele leven door. Het is dan wel zo prettig dat je met jezelf overweg kan.

Valentijnsdag is het perfecte moment om (ook) extra liefde aan jezelf te schenken. Hier zijn een paar ideeën om jezelf te verwennen:

Self-care:

Ga iets doen waar je echt van ontspan. Voor de ene persoon kan dit een spa-dagje zijn terwijl de ander kan genieten van het huis opruimen. Misschien is voor jou het ontspanmoment gewoon om lekker een weekendje langs thuisthuis te gaan. Het maakt niet uit wat je doet zolang je er maar echt van ontspant. Reserveer hier ook echt tijd voor, want in de praktijk zien we dit snel over het hoofd.🙈

Gezonde Verwennerij:

We houden allemaal van lekker eten, maar je zou jezelf tekortdoen als je geen gezonde keuzes maakt. We eten allemaal wel eens iets wat minder gezond is, maar daarom is het juist zo belangrijk om ook verantwoord te eten. Maak gebruik van dit moment en kies gezond! Weet je niet zo goed of iets gezond is? Stel gerust je vraag en dan helpen wij je met de keuze of kijk op voedingscentrum voor inspiratie.

Fit maakt gelukkiger:

Uit verschillende studies blijkt dat mensen die gelukkig zijn over het algemeen gezonder eten en meer bewegen. Dit komt door het positieve effect van bewegen op de mentale gezondheid, maar natuurlijk ook door het feit dat je aan je lichaam werkt. Laten we eerlijk zijn: “iedereen wil toch liever fit en gelukkig zijn?” Precies!, Kies daarom een bewegingsactiviteit die je leuk vindt. Of het nu gaat om een danssessie, wandeling in de natuur of een yogales, laat jezelf genieten en ervaar de vreugde van beweging.

Relatie met Jezelf:

1. Innerlijke Dialoog: Ontwikkel je innerlijke dialoog. Spreek op een positieve manier tegen jezelf. Positieve woorden en vriendelijkheid maken een wereld van verschil. Je brein werkt als een magneet dus als je positief over jezelf denkt, dan voelen we ons ook eerder positief. Dit werkt ook andersom, dus wees bewust over hetgeen wat je over jezelf denkt!
2. Omring jezelf met dierbaren: Breng tijd door met mensen die je liefhebt. Liefde delen met anderen versterkt ook de liefde voor jezelf.

Geef jezelf de liefde en zorg die je verdient, niet alleen in deze periode, maar elke dag van het jaar. Een toost op zelfzorg en de prachtige romantiek die het met zich meebrengt!

Laat ons weten hoe jouw reis verloopt en welke onderwerpen je graag behandeld ziet worden in de komende maanden.

De visie van Inner Gate is dat iedereen zijn leven dagelijks kan verbeteren

Contact

Voel je vrij een afspraak te maken

Persoonlijke gegevens

Adres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.