Oranje cirkelvormige logo van Inner Gate

Blog post

De Voordelen van Beweging

Het is alweer mei en persoonlijk is dit één van mijn favoriete maanden. Niet alleen om het zomerse weer dat steeds vaker opduikt, maar ook omdat ik jarig ben! Daarom wil ik het hebben over mijn leefstijl geheim😉. Deze blog gaat over dé manier om je gezondheid te verbeteren. Ik heb het natuurlijk over BEWEGING! Of het nu gaat om een stevige wandeling, fietstocht of danssessie, voldoende beweging biedt een schat aan voordelen, zowel voor je lichamelijke als mentale gezondheid. Laten we eens de theorie induiken!

1. Fysieke gezondheid

Beweging is een training voor je cardiovasculaire systeem. Door regelmatig matig intensief te bewegen, versterk je de hartspieren, verbeter je de bloedcirculatie en je longen hebben hier profijt van. Voldoende bewegen verlaagd de kans op hart- en vaatziekten met 20 tot 30%. Zelfs eenvoudige activiteiten zoals traplopen, fietsen of zwemmen kunnen je cardiovasculaire gezondheid aanzienlijk verbeteren.

Botten en spieren

Net zoals ons cardiovasculaire systeem, hebben onze botten en spieren ook beweging nodig om in goede conditie te blijven. Door aan weerstandstraining te doen verhoog je de botdichtheid, wat het risico op osteoporose verlaagd, vooral belangrijk naarmate we ouder worden. Bovendien draagt beweging bij aan het behouden van spierenmassa en kan beweging bijdragen aan de toename van kracht en flexibiliteit.

Gewichtsbeheersing

Als de focus voor jou gewichtsbeheersing is, dan is beweging de sleutel. Het verbranden van calorieën, verhoogt de stofwisseling en helpt bij het opbouwen van spieren, wat ook weer bijdraagt aan het verbranden van extra calorieën. Combineer cardio met krachttraining voor optimale resultaten. Natuurlijk is een combinatie van voldoende bewegingen en een gebalanceerd dieet van belang!

2. Vermindert Stress en Verbeter Slaapkwaliteit

Gestrest of overweldigd? Ga bewegen! Als leefstijlcoach heb ik al ontelbare mensen gesproken die in gestreste tijden hun prioriteiten niet bij gezonde voeding en voldoende beweging hebben. Op dit soort momenten is het juist belangrijk om aan deze gezonde gewoonten vast te houden. Fysieke activiteit stimuleert de productie van endorfine, die je humeur verbetert en stress vermindert. Een ontspannende wandeling in de natuur of een yogasessie kan wonderen doen voor je mentale welzijn. Dus ben je gestrest omdat je verzuipt in het werk? Doe je calls lekker tijdens een wandeling of maak gebruik van je boodschap momentje om in beweging te komen.

Een goede nachtrust is essentieel voor een optimale gezondheid en welzijn. Beweging kan je helpen om beter te slapen. Regelmatige lichaamsbeweging bevordert een diepere en meer rustgevende slaap, waardoor je de volgende dag frisser en energieker wakker wordt.

Conclusie

Of je nu jong of oud, ervaren of onervaren bent, beweging zal iedereen ten goede doen. Het hoeft geen intensieve trainingssessie te zijn; zelfs kleine veranderingen in je dagelijkse routine kunnen op lange termijn een verschil maken voor je gezondheid. Dus wil je ook net zo lang gezond zijn als Dr. John Scharffenberg? Kom uit die luie stoel en ervaar zelf de voordelen van beweging!

De visie van Inner Gate is dat iedereen zijn leven dagelijks kan verbeteren

Contact

Voel je vrij een afspraak te maken

Persoonlijke gegevens

Adres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.