Oranje cirkelvormige logo van Inner Gate

Blog post

Een gezondere leefstijl in januari 2024

Januari, de tijd voor een frisse start en gezonde gewoonten. Dit is het moment om de basis te leggen voor een gezondere levensstijl in 2024. Om je hierbij te helpen hebben we een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Reflectie en Intenties

Begin met een blik op jezelf. Neem de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en analyseer welke positieve, maar ook negatieve eigenschappen in je op komen. Schrijf deze vervolgens op en vraag jezelf af wat je hiermee wil doen. Ga je deze eigenschappen verbeteren of ben je tevreden met waar je nu staat? Stel haalbare doelen zodat je gemotiveerd blijft!

Stap 2: Je bent wat je eet!

Voeding is de basis voor een gezonde leefstijl maar dat weten de meeste van jullie natuurlijk wel.😉 Niet in iedereen schuilt een keukenprins(es), maar dat betekent niet dat je niet gezonder kunt eten. Ga na wat je lekker vindt en zoek naar gezondere alternatieven op internet en ontdek ook nieuwe, voedzame recepten. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen? Stel gewoon je vraag aan ons!

Stap 3: Beweging met plezier

Kom meer in beweging. Ontdek verschillende vormen van lichaamsbeweging die je leuk vindt om te doen. Of je nu een fan bent van thuis trainen, wandelen in de natuur of dansen, voor iedereen is er een activiteit. Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van beweegplan? Dan help ik je graag.

Stap 4: Bewustzijn en Zelfzorg

Investeer in je mentale welzijn. Neem de tijd voor jezelf om stress te verminderen en voldoende in het moment te leven. Wanneer je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling heeft dit een positief effect op je mentale welzijn.

Stap 5: Duurzame gewoontes voor het hele jaar

Rond de maand af met een terugblik. Ontdek hoe je bewuste keuzes kunt maken in je dagelijks leven en neem deze inzichten mee voor de rest van het jaar (en misschien wel voor het leven).

Deze maand gaan we samen op zoek naar de beste leefstijl voor onszelf. Laten we elke dag vieren als een kans om te groeien, te leren en van het leven te genieten. Cheers op een frisse start in 2024!

Laat ons weten hoe jouw reis verloopt en welke onderwerpen je graag behandeld ziet worden in de komende maanden. Samen maken we van dit jaar een jaar vol gezondheid en welzijn!

De visie van Inner Gate is dat iedereen zijn leven dagelijks kan verbeteren

Contact

Voel je vrij een afspraak te maken

Persoonlijke gegevens

Adres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.