Oranje cirkelvormige logo van Inner Gate

Blog post

Water,

Ik probeer jullie niet te vergiftigen!

Water is een belangrijke stof op aarde en zorgt voor leven op deze planeet. Water is essentieel voor het leven van de mens. De afgelopen jaren is er is steeds meer aandacht voor het consumeren van water. 

Uit verschillende onderzoeken waaronder het onderzoek van Edmonds blijkt dat water positieve effecten heeft op het brein en kunt u door vocht wel 30% meer informatie verwerken en hoofdpijn voorkomen worden. Voldoende water drinken verlaagd de kans op hartaanvallen volgens het American Journal of Epidemiology. Daarnaast zou volgens Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism water effect hebben op de stofwisseling en kan water drinken een bijdragen leveren aan gewichtsverlies.

Volgens Waternet gebruikt 1 persoon gemiddeld 0,8 liter kraanwater per dag om te drinken. Eind 2020 is er volgens Onze Verzekering ruim 1 miljoen liter water in flessen verkocht. Volgens Jan Peter van der Hoek, hoogleraar aan de TU Delft en directeur van Waternet, is het in heel Europa veilig om water uit de kraan te drinken. “De onveiligheid van twintig jaar geleden is er niet meer.” In Zuid-Europa smaakt het water soms naar chloor. Dit komt door het reinigingsproces waar chloor wordt gebruikt en dit zorgt ervoor dat de bacteriën in het water worden verdreven die voor darm- en maagklachten zorgen.

Naast de gezondheidsvoordelen is bron-/mineraalwater duurder dan kraanwater. Het voedingscentrum adviseert om per dag 1,5/2 liter te drinken (730L per jaar). Het goedkoopste bron-/mineraalwater per jaar kost €240,90. 730L kraanwater kost €0,67. Tel maar uit je winst. Als laatst maar zeker niet het minst, is kraanwater beter voor het milieu. Bij kraanwater is 500x minder CO2 uitstoot dan bij bron-/mineraalwater.

Mocht uw specifiekere vragen hebben over water? Stuur gerust een bericht via het contactformulier, dus kent u of ben u zelf iemand die wat aan deze post heeft, DEEL 📲

•  #water #mentaal #nederland #groningen #gezond #leefstijl

De visie van Inner Gate is dat iedereen zijn leven dagelijks kan verbeteren

Contact

Voel je vrij een afspraak te maken

Persoonlijke gegevens

Adres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.