Oranje cirkelvormige logo van Inner Gate

Blog post

Juno: Het belang rust in de zomer?

Hoi levensgenieters, De zomer staat voor de deur en vele van jullie kunnen waarschijnlijk net als ik niet wachten op de zon, het plezier en de gezelligheid. Deze periode met feestjes, vakanties en de verandering in dagelijkse routines kan stress met zich meebrengen. Uit onderzoek van Poznan University blijkt dat mensen in de zomer meer stress ervaren dan in de winter. Eén van de voornaamste redenen zou de hitte zijn. Het is belangrijk om overmatige stress te voorkomen, zodat je optimaal kan genieten van deze heerlijke tijd. Hier zijn drie tips om je zomer stressvrij te houden.

1. Plan voor Balans ⚖️

Misschien klinkt dit niet als het meest sexy advies, maar een overvolle agenda kan je veel stress opleveren. Zorg voor een goede balans tussen planning en vrije tijd. Plan vakantieactiviteiten en laat ook ruimte over voor rust en spontaniteit. De zomer heeft “meestal” warme dagen en elke dag vol te plannen is niet handig met de hitte. Neem in de zomer ook de tijd om even bij te komen van het drukke leven.

Tip: Gebruik een kalender. Noteer de belangrijkste activiteiten zoals vakanties, festivals, verplichtingen en zorg voor voldoende vrije tijd om bij te komen tussen de activiteiten. Hierdoor hoef jij niet van de ene naar de andere afspraak te racen en kun je nog iets meer van het weer genieten☀️.

2. Blijf Actief, maar neem je rust 😴

Bewegen is een goede manier om stress te verminderen, maar het is belangrijk om oververhitting te voorkomen. Tijdens de warme maanden wordt je lichaam extra belast door hoge temperaturen. Daarom kun je in de zomer Intensieve trainingen het best doen als het afkoelt. Bijvoorbeeld aan het eind van de dag. Wil je overdag toch in beweging zijn? Kies dan voor zomeractiviteiten zoals: zwemmen, frisbeegolf in het park of een wandeling in de natuur. Deze activiteiten helpen je in beweging te blijven en bieden ook de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van de zomerse weer🌴.

3. Eet wat je nodig hebt 🍽️

Langere dagen en hogere temperaturen hebben invloed op de energiehuishouding van het lichaam. De hitte heeft invloed op de caloriebehoefte en dit zorgt ervoor dat het lichaam meer of minder calorieën verbrand. Het is afhankelijk van jouw leefstijl of de caloriebehoefte afneemt of toeneemt. Pas daarom je eetpatroon aan, zodat je aan het eind van de zomer niet voor verassingen staat😵‍💫. 

Tip: Drink voldoende, eet lichtere maaltijden en zorg voor voldoende slaap. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor minder vet en die rookworst laten liggen als je meer spierdefinitie wilt zien bijvoorbeeld. Kies voor gerechten met minder vet en kies voor meer eiwitten. Eiwitten bevatten minder calorieën dan vet en op deze manier heeft jouw maag met minder calorieën toch een vol gevoel😌.

Neem een momentje om te kalmeren en stress te verminderen. Neem dagelijks de tijd om stil te staan en dankbaar te zijn voor deze momenten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door aan het begin of eind van de dag een moment te nemen, door een wandeling te maken of op te schrijven wat jou deze dag gelukkig en/of minder gelukkig maakt. Zoek naar een manier die bij jou past. Zelf doe ik in de avond aan statisch rekken voor het slapen. Ik doe dit wanneer ik er baat bij heb en dus niet elke dag, maar wel wekelijks. In dit geval maak ik van mijn ontspan moment een productieve bezigheid.

Conclusie

Een zorgeloze zomer helpt jou optimaal genieten van de zon en tot rust te komen. Door goed te plannen kun je balans vinden en op een verantwoorde manier actief blijven. Daarnaast is de zomer het moment om aan je ambities te werken en je batterij op te laden voor het najaar.

Meer tips en adviezen over een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Houd de blog dan in de gaten! Fijne zomer. Heb je vragen of wil je meer weten over hoe je een ontspannen zomer kunt hebben? Stuur ons een bericht! 🌞✨

De visie van Inner Gate is dat iedereen zijn leven dagelijks kan verbeteren

Contact

Voel je vrij een afspraak te maken

Persoonlijke gegevens

Adres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.