Oranje cirkelvormige logo van Inner Gate

Blog post

Juli: Zomer met Stress? 5 Tips voor een Relaxte Zomer

Hoi levensgenieter, Welkom bij de juli-editie van de leefstijl blog! Deze maand staat in het teken van hetgeen dat ons toch allemaal enorm hard kan raken: Ik heb het natuurlijk over zomerstress. Of het nu door werk, persoonlijke relaties of andere verplichtingen komt, stress kan grote gevolgen hebben op onze gezondheid en welzijn. Dus laten we eens kijken naar veel voorkomende zomer stressoren en hoe we deze kunnen aanpakken! 👑

Welke factoren zorgen in de zomer vaak voor stress?

1. Warme temperaturen: In de vorige blog is deze stressfactor al kort benoemd. Door hitte moet het lichaam harder werken om af te koelen. Dit zorgt voor een bepaalde mate van stress op het lichaam. In Nederland stijgt de temperatuur in juli meestal pas voor het eerst boven de 30 graden. Dit jaar hadden we eind juni al te maken met tropische temperaturen. 🥵

2. Vakantievoorbereidingen: Vakanties zijn bedoeld om te ontspannen, maar de voorbereiding voor een reis kan stress met zich meebrengen. Accommodatie, koffer inpakken, vervoer en ervoor zorgen dat het huis goed achterblijft, kan overweldigend zijn.

3. Werkdruk: Juli is voor een groot aantal mensen een drukke maand op het werk. Collega’s gaan op vakantie, waardoor tekorten opgevangen moeten worden, of er zijn projecten die afgerond moeten worden voordat de zomervakantie begint.

4. Sociale verplichtingen: Tijdens de zomermaanden staan er een hoop sociale activiteiten op het programma. Festivals, barbecues, familiebijeenkomsten enzovoort. Hoewel deze evenementen leuk zijn, kan dit ook voor extra stress zorgen. De tijdsdruk en het gevoel van FOMO kan benauwend zijn, daarom hebben we natuurlijk een aantal tips voor “juli” 😉

5 Tips om Stress te Verminderen

  1. Prioriteer je taken: Maak een lijst van de taken en rangschik deze op belangrijkheid en urgentie. Dit helpt om te concentreren op wat echt belangrijk is. Voorbeeld: Begin ruim van tevoren met het regelen van noodzakelijke zaken zoals visums en vaccinaties.
  2. Communiceer effectief: Maak je situatie bespreekbaar met anderen. We zijn tenslotte allemaal mensen en vele van ons hebben te maken met vergelijkbare uitdagingen en de meesten van ons kunnen in onwerkbare situaties, begrip voor de ander opbrengen.
  3. Delegeer waar mogelijk: Als je werkdruk te hoog is, kijk dan of je taken kunt delegeren aan collega’s of tijdelijke hulp kunt inschakelen.
  4. Maak een checklist: Schrijf alles op wat voor je reis geregeld moet worden, om overzicht te behouden en niets te vergeten.
  5. Zelfzorg: Plan tijd in voor jezelf tussen de sociale activiteiten door. Lees een boek, neem een bad of doe iets waar je van ontspant. Probeer onnodig haasten te voorkomen en doe wat rustiger aan met de heetste dagen.

 

Conclusie

Stress is een veelvoorkomend probleem. Door te plannen en organiseren, tijd voor jezelf te nemen, en effectief te communiceren, kun je in ieder geval deze stressfactoren de baas zijn. Blijf luisteren naar je lichaam en geest en durf serieuze stappen te ondernemen om stress te verminderen. Dit is namelijk geen luxe maar essentieel voor een gezond leven. Een fijne zomer en geniet van het weer! 🌞

De visie van Inner Gate is dat iedereen zijn leven dagelijks kan verbeteren

Contact

Voel je vrij een afspraak te maken

Persoonlijke gegevens

Adres

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.